Δράσεις Σχολείου 2015-16Δράσεις Σχολείου 2015 -16 ΑΓΙΑΣΜΟΣ - ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ
Σεπτέμβριος 2015
Αγαπητοί γονείς- κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 11- 9 -2015 και ώρα 9:30
θα τελεστεί ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

                  Ο Διευθυντής του Σχολείου
                    Μηλαθιανάκης Κωνσταντίνος
Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού
Οκτώβριος 2015
Η ημέρα μας σήμερα ήταν ημέρα χαράς και δράσης. Μετά από σχετική συζήτηση σε κάθε τάξη, για την έννοια του Ολυμπισμού, τα ιδεώδη, τις αξίες του και για τα Ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα πραγματοποιήσαμε αθλοπαιδιές, στις οποίες συμμετείχαν  οι μαθητές σε πνεύμα ευγενούς άμιλλας και ενθουσιασμού.Δόθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι συμμετοχής σε όλα τα παιδιά και στεφανάκια αγριελιάς "κότινος" σε κάθε τμήμα.
Στη συνέχεια έγινε προβολή ταινιών συναφούς θεματολογίας στις αίθουσες εκδηλώσεων του σχολείου.
Η ημέρα μας τελείωσε με καλλιτεχνικές – εικαστικές δημιουργίες.

Η γιορτή του σχολείου μας, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
Οκτώβριος 2015
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το σχολείο μας γιόρτασε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με την γιορτή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης,  στη δασκάλα τους κ. Τσαΐνη Στέλα και στην κ. Σαρρή Αικατερίνη που ετοίμασαν την όμορφη γιορτή μας!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!


 
 Παράδοση της σημαίας,  στη σημαιοφόρο του σχολείου μας!Παρέλαση  28ης Οκτωβρίου
Η σημαιοφόρος και οι παραστάτες του σχολείου μας παρελαύνουν, με τη συνοδεία του γυμναστή  κ. Παχιαδάκη Νεκτάριου.Η  Ονειρούπολη... Έτσι την ονόμασαν...

Μπαίνοντας σ’ ένα χώρο με χρώματα και παιδικές ζωγραφιές όλο αυτό μοιάζει σαν ένα ταξίδι, στη φαντασία, στη δημιουργικότητα και στο συναισθηματικό κόσμο των παιδιών.

Βλέποντας ένα παιδί να ζωγραφίζει και να μιλά για τη ζωγραφιά του είναι σαν να μας ανοίγει το παράθυρο για να μπούμε στον κόσμο του... Τμήμα Γ2


 


Επέτειος  Πολυτεχνείου


Νοέμβριος 2015

Ας δώσουμε τον κόσμο στα παιδιά έστω και για μια μέρα
ας τον δώσουμε να παίξουν σαν ένα πολύχρωμο μπαλόνι
να παίξουν τραγουδώντας ανάμεσα στ’ αστέρια
ας δώσουμε τον κόσμο στα παιδιά
σαν ένα τεράστιο μήλο, σαν ψίχα ολόζεστου ψωμιού
να χορτάσουν μια μέρα τουλάχιστον
ας δώσουμε τον κόσμο στα παιδιά
να μάθει έστω και για μια μέρα ο κόσμος τη φιλία
τα παιδιά θα πάρουν απ’ τα χέρια μας τον κόσμο
θα φυτέψουν αθάνατα δέντρα.

Την οργάνωση της γιορτής είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης, με τις εκπαιδευτικούς τους κ. Αναστασάκη Χρυσάνθη και κ. Τσομπάνη Εύη
 


Ενημέρωση σε βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών
Την Τρίτη 17/11/2015 το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας, καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 5ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου συμμετείχε στην ενημερωτική συνάντηση σχετικά με τις βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών. 
Η ενημέρωση έγινε  από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, Τομέα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου.

Ευχαριστούμε θερμά τους Εθελοντές Σαμαρείτες και ιδιαίτερα τον κ. Φραγκιαδάκη Δημήτρη.  
Επίσκεψη στο Αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»

Νοέμβριος 2015


Στις  25/11/2015 οι μαθητές/τριες  της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης επισκέφτηκαν  το Αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» και τη Μετεωρολογική Υπηρεσία του αεροδρομίου.

 

 

 

 


  «Συμμετοχή στα Παιχνιδομαζέματα – Δωροσκορπίσματα»

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου με τη συνεργασία της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη σύμπραξη τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, εθελοντικών ομάδων και τοπικών επιχειρήσεων, διοργανώνει για 4η χρονιά, την εκστρατεία «Παιχνιδομαζέματα- Δωροσκορπίσματα  Νο4».


Σκοπός της δράσης είναι να δοθεί η ευκαιρία σε όλα τα παιδιά,  του Δήμου Ηρακλείου, οι οικογένειες των οποίων δυσκολεύονται οικονομικά, να παραλάβουν τουλάχιστον ένα δώρο για τις γιορτές και να νιώσουν τη χαρά των Χριστουγέννων.
Για το σκοπό αυτό όσα παιδιά θέλουν, μπορούν να φέρουν στο σχολείο όσα και όποια παιχνίδια επιθυμούν, τα οποία πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Θα έχουμε ειδικούς σάκους της δράσης στους οποίους και θα τα συλλέγουμε.

                   


Μake A Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, τo Μake A Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών από 3 έως 18 ετών, με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με χαρά, ελπίδα και δύναμη. Ο Οργανισμός βασίζει τη λειτουργία του σε μεγάλο βαθμό στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής» και κατά συνέπεια σε όλους εσάς, που με τη συγκινητική σας συμμετοχή όλα αυτά τα χρόνια μας δίνετε την ευκαιρία να κάνουμε τη διαφορά.
Μοιράσου τη Δύναμη-Μιας-Ευχής: Ένα μάθημα ζωής για τα παιδιά μας!
«To παιδί σκέφτεται για το παιδί, τα υγιή παιδιά σκέφτονται για τα άρρωστα παιδιά»
Σε μια δύσκολη εποχή για όλους, καλούμε τους μαθητές όλης της χώρας, να σταθούν πλάι μας και να μας στηρίξουν παίρνοντας μέρος στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής», ενισχύοντας έτσι τον αγώνα λιγότερο τυχερών παιδιών που παλεύουν για να βγουν

νικητές. Για να μπορούμε να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε όλες τις Ευχές παιδιών που μας έχουν ανάγκη, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας.
Μπορούμε όλοι από λίγο…

Με μια δωρεά €2, οι μαθητές θα πάρουν ένα Αστέρι πάνω στο οποίο μπορούν να γράψουν το όνομα και την Ευχή τους. Με αυτόν τον τρόπο ένα χάρτινο αστεράκι μέσα από την αγάπη και τις Ευχές των παιδιών, γίνεται μαγικό! Η λάμψη του χαρίζει χαρά, δύναμη, ελπίδα και παράλληλα καλλιεργεί την έννοια του εθελοντισμού και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται. Αναμνηστικό της συμμετοχής των παιδιών είναι ένα χάρτινος χάρακας, ενώ κάθε Αστέρι θα συνοδεύεται από ενημερωτικό

σημείωμα για τους γονείς. Στο τέλος του προγράμματος το σχολείο σας θα λάβει πιστοποιητικό υιοθεσίας, με την Ευχή που βοηθήσατε να πραγματοποιηθεί μέσα από τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα καθώς και πιστοποιητικό υλοποίησης φιλανθρωπικού προγράμματος για τους εκπαιδευτικούς, εφόσον το επιθυμούν.  
To πρόγραμμα πραγματοποιείται για 17η συνεχή χρονιά με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Αρ. Πρωτοκόλλου : Φ.14/2033/166084/Δ1).
Ευελπιστούμε να γίνετε αρωγοί στην προσπάθειά μας.Εκπαιδευτικό πρόγραμμα διακόσμησης  χριστουγεννιάτικων κεραμικών


Στις 7/12/2017 οι μαθητές των Α΄ και  Β΄ τάξεων συμμετείχαν σε Εκπαιδευτικό πρόγραμμα διακόσμησης κεραμικών χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών, με τους αγγειοπλάστες του εργαστηρίου Κέραμος :
κ. Γραμματικάκη Μανώλ, κ. Γκίκα Ρούλα

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Αγαπητοί γονείς, όπως έχετε ενημερωθεί από προηγούμενη ανακοίνωση του Συλλόγου μας, συγκεντρώνουμε χρησιμοποιημένο λάδι, το οποίο διαθέτουμε στο εργαστήριο σαπωνοποιίας της Φυλακής Νέας Αλικαρνασσού, ως πρώτη ύλη για την παρασκευή σαπουνιών.
Με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε τους κρατούμενους, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις προσωπικές τους ανάγκες. Από το εργαστήριο σαπωνοποιίας, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, μας δόθηκαν δωρεάν σαπούνια για τους μαθητές του σχολείου.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι οι  μαθητές  μπορούν να παραλάβουν, το φωτογραφικό τους πακέτο, καταβάλλοντας το ποσό των 12 €, το οποίο περιλαμβάνει τα εξής:  
·        Διπλή ξύλινη κορνίζα με τη φωτογραφία του παιδιού.
·         Τρίπτυχο αναμνηστικό της τάξης.
·        Mouse pad με τη φωτογραφία του παιδιού .
·        Θερμός ποτήρι με τη φωτογραφία του παιδιού.

Όσοι γονείς επιθυμούν να δουν το φωτογραφικό πακέτο, πριν προχωρήσουν στην αγορά του, θα μπορούν να απευθύνονται στα μέλη του Συλλόγου Γονέων, στην αίθουσά του στον χώρο του σχολείου, από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 (ώρα 8.15  έως  9.00 π.μ.)

 Τέλος προγραμματίζουμε το χριστουγεννιάτικο σχολικό παζάρι μας τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη  21, 22 και 23 Δεκεμβρίου (πρωινές ώρες), όπου θα έχετε την ευκαιρία να προμηθευτείτε όμορφες χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Αρόλιθος, εκπαιδευτικό πρόγραμμα " Το φίλτρο του χρόνου"


Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Γ και Δ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν τον Αρόλιθο και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα " Το φίλτρο του χρόνου".
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τα χριστουγεννιάτικα έθιμα του τόπου μας ,τότε που τα Χριστούγεννα ήταν πιο απλά,πιο ζεστά και πιο κοντά στο πνεύμα των ημερών.
Και όλα αυτά με την μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού που γοητεύει τα παιδιά και τα βοηθάει να μυηθούν στην γνώση, στην τέχνη και στη ζωή...

 


Επίδοση ελέγχων προόδου Α΄ τριμήνου

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, και ώρα 11.30  π.μ. θα γίνει η επίδοση των ελέγχων προόδου Α΄ τριμήνου, αναλυτικότερα:

Οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών, των Α΄ και Β΄ τάξεων θα ενημερωθούν προφορικά από τις δασκάλες των τάξεων, για την επίδοση των μαθητών/τριων τους.

Οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών, των Γ΄- Δ΄- Ε΄ και  ΣΤ΄ τάξεων θα ενημερωθούν προφορικά, από τις δασκάλες των τάξεων, για την επίδοση των μαθητών/τριων και θα πάρουν το σχετικό έλεγχο προόδου Α΄ τριμήνου.

 Αποχώρηση μαθητών από το σχολείο

· Οι μαθητές των Α΄- Β΄ και Γ΄ τάξεων οι οποίοι συμμετέχουν στο Ολοήμερο θα συνεχίσουν κανονικά στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

· Όλοι οι υπόλοιποι μαθητές, που δε συμμετέχουν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, θα αποχωρήσουν στις 11.30 (με ευθύνη των γονέων για τους μαθητές των μικρότερων τάξεων, Α και  Β΄ τάξεων)

Όσοι γονείς επιθυμούν σχετική βεβαίωση παρουσίας, παρακαλώ να ενημερώσουν σχετικά το Διευθυντή του σχολείου.

Συμμετοχή στις εκδηλώσεις του ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Μασταμπά, με τη σχολική χορωδία, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Σαρρή Κατερίνας.      17/12/2015Mια αλλιώτικη μέρα, γεμάτη χαρά και προσφορά αγάπης ...Η γειτονιά γέμισε από χρώματα, παιδικά τραγούδια και χαμόγελα...

Ξεχύθηκαν στο δρόμο με το καραβάκι τους, τα καλαθάκια με τα φρούτα του χειμώνα, τα χειροποίητα γλυκά τους ,έτοιμα να μεταδώσουν τη χαρά που ένιωθαν σε όσους παρακολουθούσαν την εκδήλωση του ΚΕΚΟΙΦ/ΑΠΗ ΜΑΣΤΑΜΠΑ .

Ευχαριστούμε πολύ τους οργανωτές της εκδήλωσης και το Διευθυντή μας που είναι πάντα κοντά μας και στηρίζει κάθε καλλιτεχνική ,δημιουργική και πολιτιστική μας έμπνευση!Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου Γονέων και ΚηδεμόνωνΤο χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και το μοίρασμα δώρων στους μαθητές! 

Παραδοσιακά  κάλαντα, στις γειτονιές του Ατσαλένιου!


Οι μαθητές/τριες, οι εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, είπαν τα παραδοσιακά  κάλαντα, στις γειτονιές του Ατσαλένιου!
 

Επίσκεψη στο 5ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου.

Επίσκεψη των μαθητών/τριων της Γ΄ τάξης του σχολείου μας, με την εκπαιδευτικό κ. Συλλιγαρδάκη Θεοδούλη, στο 5ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου.
Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας!
Τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας διοργάνωσαν οι δασκάλες των  Α΄ και Β΄ τάξεων κ. Νικολουδάκη Μαρία και κ. Χναράκη Κατερίνα. Επίσης συμμετείχε και η χορωδία του σχολείου με την εκπαιδευτικό κ. Σαρρή Κατερίνα«Μία γιορτή στου Νούρι»


H ποικιλία η ανθρώπινη είναι ένας πλούτος, όχι κάποιο μειονέκτημα... Κάθε άτομο είναι το σύμβολο της ζωής... Όλη η ζωή αξίζει ένα σεβασμό.... Κανένας δεν έχει δικαίωμα να ταπεινώνει κάποιον άλλο....

Ο καθένας έχει δικαίωμα στην αξιοπρέπειά του.... ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΙΣΟΙ...


Το σχολείο μας σήμερα παρακολούθησε την παράσταση «Μία γιορτή στου Νούρι» του Volker Ludwig.

Ένα έργο με εκπαιδευτικό προσανατολισμό που διαπραγματεύεται με όρους επίκαιρους το θέμα του ρατσισμού και της προκατάληψης απέναντι στους μετανάστες και πρόσφυγες και ταυτόχρονα ψυχαγωγεί.

Πρόγραμμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για Πρώτες Βοήθειες στα Σχολεία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας το Πρόγραμμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τις Πρώτες Βοήθειες από την υπεύθυνη του προγράμματος, κα Καλεμάκη Μαρία, νοσηλεύτρια και εθελόντρια στον Ερυθρό Σταυρό.

Η κυρία Καλεμάκη ενημέρωσε τους μαθητές/τριες και τις εκπαιδευτικούς της Στ΄ τάξης για την σημασία του εθελοντισμού, για την ιστορία του Ερυθρού Σταυρού και μας δίδαξε με τρόπο βιωματικό τι κάνουμε αν ανοίξει η μύτη μας, αν καούμε, εάν έχουμε κάποια περίπτωση ξαφνικής λιποθυμίας ή αιμορραγίας. Την  ευχαριστούμε θερμά!Συμμετοχή του σχολείου μας στο Make A Wish 2015 
 (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) 
το  οποίο πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών, με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με χαρά, ελπίδα και δύναμη. Ο Οργανισμός βασίζει τη λειτουργία του σε μεγάλο βαθμό στο πρόγραμμα  
«Αστέρι της Ευχής».  Μοιράσου τη Δύναμη-Μιας Ευχής...

Ενημέρωση από Διαιτολόγους - Διατροφολόγους Ελλάδας
 
H Ένωση Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδας 
με εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης, επισκέφτηκε σήμερα το σχολείο μας με στόχο την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας.
       Ενημέρωσαν τους μαθητές για τα οφέλη της ισόρροπης διατροφής, που έχει ως απώτερο στόχο μια ποιοτική ζωή στη μετέπειτα εξέλιξη.
      Αφού αναφέρθηκαν στην σημασία της υγιεινής διατροφής, στις συνέπειες της κακής διατροφής, στο ρόλο της σωστής ενυδάτωσης και της φυσικής δραστηριότητας, επισήμαναν πως η διατροφή κατά την παιδική ηλικία πρέπει να είναι υγιεινή και ισορροπημένη, να παρέχει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για τις καθημερινές δραστηριότητες, για καλύτερες μαθητικές αποδόσεις και αθλητικές επιδόσεις,

      Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές, απαντήθηκαν ερωτήσεις τους και δόθηκαν παραδείγματα υγιεινών και ισορροπημένων γευμάτων και τέλος έπαιξαν μαζί τους προσφέροντάς τους συμπλήρωμα γνώσης και χαράς .

Τις ευχαριστούμε θερμά!

 


Επίσκεψη Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου

10/2/2016

Το σχολείο μας σήμερα πλημμύρισε με όμορφες μελωδίες και χρωματίστηκε με τις κόκκινες χαρακτηριστικές στολές της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου, δίνοντας στους μαθητές μας την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μία αληθινή μπάντα και να ταξιδέψουν στον όμορφο κόσμο της μουσικής...

Ευχαριστούμε θερμά τον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής, κ. Λεωνίδα Τζωρτζάκη και όλα τα μέλη της μπάντας για τη χαρά που πρόσφεραν στα παιδιά μας.Kυκλοφοριακή αγωγή
Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου επισκέφτηκε το σχολείο μας ο κ. Καραπιπεράκης Βαγγέλης, αξιωματικός της Τροχαίας Ηρακλείου. 
Σκοπός της επίσκεψης του ήταν να ενημερώσει τους μαθητές της Δ τάξης του σχολείου μας σε θέματα που αφορούν την κυκλοφοριακή αγωγή. 
Επισήμανε στα παιδιά τους κινδύνους που διατρέχουν ως πεζοί ,ως οδηγοί ποδήλατου αλλά και ως επιβάτες σε όχημα. Έδωσε στα παιδιά συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν σε κάθε περίπτωση για να προστατευθούν από ένα ατύχημα. 
Οι συμβουλές του ήταν πολύτιμες και τον ευχαριστούμε πολύ.


Αποκριάτικες κατασκευές

Καλές Απόκριες απο το Γ2 με αποκριάτικες κατασκευές και  το αγαπημένο μας  τραγουδάκι...


Περνάμε χώρες και χωριά εμείς οι μασκαράδες
και βάζουμε όλους σας παιδιά στους πιο τρελούς μπελάδες...
Τι φορεσιές,τι καπελάκια, μουτσούνες,γένια και μουστάκια...
Δες πως μασκαρευτήκαμε και ποιος θα μας γνωρίσει πάρτε όλοι θέση στο χορό 
το γλέντι ας ξεκινήσει...
Όλοι γελάνε και τραγουδάνε μασκαρεμένοι στους δρόμους γυρνάνε ...
Κλόουν και καουμπόηδες, μάγισσες και ιππότες, χαμόγελα και μουσικές, κέφι να φαν κι οι κότες...

Αποκριάτικος χορός

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων διοργανώνει τον καθιερωμένο αποκριάτικο χορό του σχολείου μας στο κέντρο "ΑΓΡΑΜΠΕΛΗ" την Παρασκευή 4 Μαρτίου. Ώρα προσέλευσης: 5.00 μ.μ.

Το μενού περιλαμβάνει:

Για τους μεγάλους: σκορδόψωμο, μπριζόλα, πατάτες, σαλάτα και κρασί (ανά 4 άτομα), σουφλέ με παγωτό.

Για τους μικρούς: σκορδόψωμο, σουβλάκι και μπιφτέκι, πατάτες, αναψυκτικό (ανά παιδί), σουφλέ με παγωτό.

Τιμή εισιτηρίου ανά άτομο 8 ευρώ.
Χελιδονίσματα

1/3/2016

Το σχολειό μας σήμερα αντήχησε από τα χελιδονίσματα ένα πρωτομαρτιάτικο έθιμο, ένα μελωδικό καλωσόρισμα της Άνοιξης. Τα παιδιά με το τραγούδι τους προσκάλεσαν τα αληθινά χελιδόνια να έρθουν στον τόπο τους και μαζί μ αυτά η άνοιξη. Κρατώντας ομοιώματα χελιδονιών και καλαθάκια με φύλλα κισσού   τραγούδησαν τα κάλαντα της άνοιξης.
Ευχόμαστε καλό μήνα και καλή άνοιξη σε όλους!


Διδακτική επίσκεψη στο Ενυδρείο Κρήτης


Την Πέμπτη 3  Μαρτίου οι μαθητές/τριες των  Α΄ και Β΄ τάξεων επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Ενυδρείου Κρήτης, όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα
 «Ο βυθός μέσα απ’ τα χέρια μας»
Αποκριάτικος χορός Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων

4/3/2016

Με μεγάλη επιτυχία έγινε και ο φετινός αποκριάτικος χορός του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας. Μικροί μεγάλοι χορέψαμε, τραγουδήσαμε και περάσαμε όμορφα! 


 

  


Διδακτική επίσκεψη  στο ΚΡΗΤΗ TV και στο εργοστάσιο 3 Έψιλον

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου οι μαθητές/τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού  ΚΡΗΤΗ TV και το εργοστάσιο εμφιάλωσης αναψυκτικών  3 Έψιλον.

Η οριοθέτηση στα παιδιά
 Την Τετάρτη 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Σχολείου μας ενημέρωση των γονέων, από την ψυχολόγο του σχολείου μας κ. Αργυροπούλου Μαρία με θέμα: «Η οριοθέτηση στα παιδιά και ο σχολικός εκφοβισμός».  Ευχαριστούμε θερμά την κ. Αργυροπούλου.
Διδακτική επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού

  Από την επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού...
 Βοηθοί μας σ αυτό το ταξίδι στο χρόνο ήταν τα παγώνια που περιφέρονταν ελεύθερα ...

Αποκριάτικος χορός του σχολείου μας

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς πέρασαν όμορφα με το κέφι να κυριαρχεί. Διαγωνισμός τραγουδιού, χορού και το πρώτο κυνήγι κρυμμένου θησαυρού γέμισαν ευχάριστα το χρόνο μας!
Λόγια  ψυχής...Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείου  Φυσικής  Ιστορίας

Την Τετάρτη 16  Μαρτίου οι μαθητές/τριες της  Δ΄ τάξης επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Μουσείου  Φυσικής  Ιστορίας, όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η φύση είναι το σπίτι μας»
 
 
 
 
Εορτασμός  25ης Μαρτίου

Μία πολύ ωραία γιορτή,  γεμάτη συναισθήματα, παρακολουθήσαμε από τα παιδιά της Ε΄ τάξης του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές και τις μαθήτριες μας καθώς και τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων, κ. Πατεργιανάκη  και κ. Λιουδάκη, για την πολύ ωραία οργάνωση της γιορτής της 25ης Μαρτίου.

Χρόνια πολλά σε όλους για τη διπλή γιορτή, της εκκλησίας και της πατρίδας μας!

 
Επιμορφωτική Ημερίδα

Την  Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο σχολείο μας, επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς του 10ου και 16ου Δημοτικών Σχολείων από τη Σχολική Σύμβουλο 4ης Περιφέρειας Π.Ε.Ν. Ηρακλείου, κ. Μαρτίνου Σωτηρία σε συνεργασία με την εκπρόσωπο του ΚΕΣΑΝ Δήμου Ηρακλείου, κ. Στρατάκη.

Η ημερίδα είχε θέμα: «Η δυναμική της ομάδας στη διαχείριση των συγκρούσεων».

Στόχος της  ημερίδας ήταν η αξιοποίηση της γνώσης και της εμπειρίας, που έχουν αποκτήσει οι εκπαιδευτικοί από την προηγούμενη εκπαίδευσή τους στη δυναμική των ομάδων, στο θέμα της διαχείρισης των συγκρούσεων.
Επίσκεψη της συγγραφέως κ. Σακκά - Νικολακοπούλου Ναννίνας

Σήμερα είχαμε τη χαρά, μικροί και μεγάλοι, να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τη συγγραφέα κ. Σακκά - Νικολακοπούλου Ναννίνα.

Αφού κέρδισε το κοινό της με τις όμορφες ιστορίες της μας είπε πως εκτός από συγγραφέας ήταν και δασκάλα. Έγινε δασκάλα γιατί ήθελε να έχει ήλιους τα μάτια των παιδιών.

Μας έκανε και μια μεγάλη αποκάλυψη που μας έδωσε χαρά : το αγαπημένο μας κοριτσάκι με τα κοτσιδάκια από το Αλφαβητάρι του Κ. Γιανέλη και Γ. Σακκά ... ήταν η ίδια !

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Σακκά για την προσπάθειά της να αναπτύξει τη φιλαναγνωσία στους μαθητές μας και την αγαπημένη μας δασκάλα και συγγραφέα Μυρωνάκη Βάνα για την πρωτοβουλία της να καλέσει την κυρία Σακκά  στο σχολείο μας.

Αντί βιογραφικού

Γεννήθηκα στο Χαλάνδρι στα δύσκολα χρόνια, στον πόλεμο του ’40.

Ο πατέρας δάσκαλος. Η μάνα μύριζε γιασεμί.

Η μια γιαγιά παραμυθού απ’ την Πελοπόννησο κι η άλλη Μικρασιάτισσα αλύγιστη στους ανέμους και στις θύελλες.

Αυτές οι δυο μ’ έκαναν να γράφω τυλίγοντας στην αγκαλιά μου τον κόσμο.

Λατρεύω τα ταξίδια και τις περιπέτειες.

Έγινα δασκάλα γιατί ήθελα να έχω ήλιους τα μάτια των παιδιών.

Στα παιδιά και στα χαμόγελά τους χρωστάω τη νιότη της ψυχής και το θαύμα να ελπίζω στο αύριο και στις καλύτερες μέρες.

Πασχαλινές δημιουργίες...

Πολλές και όμορφες πασχαλινές δημιουργίες γεμίζουν τις τάξεις του σχολείου μας.  Και του χρόνου! Καλή δημιουργική συνέχεια...

 
Πασχαλινά ζυμαροανθρωπάκια

Ένα παλιό έθιμο που αναβιώσαμε...

Οι γυναίκες το Σάββατο του Λαζάρου ζύμωναν ειδικά κουλούρια τα λαζαράκια ή λαζαρήδες.

 «Λάζαρο αν δεν πλάσεις ψωμί δε θα χορτάσεις» έλεγαν.

 Στα λαζαράκια έδιναν σχήμα ανθρώπου ,όπως παριστάνεται ο Λάζαρος στις εικόνες.

Εμείς φτιάξαμε τα λαζαράκια μας νωρίτερα. Για μάτια και στόμα βάλαμε σταφιδούλες και επειδή η ζύμη μας άρεσε πολύ τη λερώσαμε και πολύ ...και έτσι τα λαζαράκια μας έγιναν μόνο για να μας μάθουν το έθιμο και όχι για να φαγωθούν.Διδακτική επίσκεψη στο Στάδιο Ελευθερίας

Την Παρασκευή 22  Απριλίου οι μαθητές/τριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ελευθερίας, όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Round-Robin»  γνωρίζοντας  τα αθλήματα στίβου, με την καθοδήγηση εξειδικευμένων γυμναστών.
 

 
 


 
Παρουσίαση του βιβλίου «Τα κάναμε θάλασσα...»Σε… νερο-ιστορίες ταξίδεψαν με τη φαντασία τους οι μαθητές της Γ΄ και της Δ΄ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου την Τετάρτη 11 Μαΐου.Στο σχολείο βρέθηκαν το στέλεχος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Δήμητρα Καμπέλη και η εκπαιδευτικός Ελένη Μπετεινάκη, δύο εκ των συγγραφέων του βιβλίου «Τα κάναμε θάλασσα… (τα παραμύθια)», το οποίο εκδόθηκε και  διανέμεται από το Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιριών Νησιώτικης Ελλάδας «Νήσων Περίπλους».Το βιβλίο χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης ΕΓΤΑΑ), στο πλαίσιο του Άξονα 4 του ΠΑΑ 2007-2013- Προσέγγιση LEADER και ειδικότερα από το Μέτρο 421 Διατοπική Συνεργασία "Νήσων Περίπλους: Ο πολιτισμός ως εργαλείο ανάπτυξης της νησιωτικής Ελλάδας".Οι δύο συγγραφείς αφηγήθηκαν ιστορίες στους μικρούς μαθητές, συζήτησαν μαζί τους για τη συγγραφή ενός βιβλίου και στη συνέχεια, μέσα από παιχνίδι, έκαναν ασκήσεις δημιουργικής γραφής. Οι δασκάλες των τεσσάρων τμημάτων είχαν προετοιμάσει τα παιδιά, τα οποία παρουσίασαν δικές τους ιστορίες. ποιήματα και ζωγραφιές, με θέμα το νερό. Σε κάθε μαθητή και μαθήτρια δόθηκε από ένα βιβλίο, προσφορά του Δικτύου «Νήσων Περίπλους"Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου προχώρησαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης, με την πεποίθηση ότι το σχολείο πρέπει να είναι ανοικτό σε πολλαπλές δράσεις, προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν πιο ελκυστική η διαδικασία της μάθησης για τα παιδιά.

 

 

Επίσκεψη καθηγητών του Μουσικού Γυμνασίου

17/5/2016

Καθηγητές του Μουσικού Γυμνασίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας, ενημερώνοντας   τους μαθητές της Στ τάξης.

Διδακτική επίσκεψη στο Creta  Ceramics

Οι μαθητές του σχολείου μας, την Τετάρτη  18/05/2016, επισκέφτηκαν το εργαστήριο κεραμικών Creta  Ceramics, στην Ανώπολη Ηρακλείου.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στην έκθεση κεραμικών, δημιούργησαν τα δικά τους πήλινα αντικείμενα, έπαιξαν και διασκέδασαν.
Επίσκεψη  5ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου

26/5/2016Σήμερα οι  μικροί μαθητές του 5ου  Νηπιαγωγείου επισκέφτηκαν το σχολείο μας για να μας γνωρίσουν!

Τα νήπια υποδέχτηκε η κυρία  Αλφαβήτα! Τα παιδιά έπαιξαν με τα γράμματά της, γνώρισαν τους μαθητές και τις μαθήτριες του δημοτικού, γνωρίστηκαν με τα παιδιά της Ε΄ τάξης και τέλος πήραν τα όμορφα δωράκια τους!

Ευχαριστούμε πολύ όλα τα παιδιά για τα χαμόγελα και το κέφι που γέμισε, όχι μόνο την αυλή του σχολείου αλλά και τις καρδιές μας... 


 


 Ευχαριστούμε όλες κι όλους τους / τις εκπαιδευτικούς που βοήθησαν στη σχετική εκδήλωση κι ιδιαίτερα την κ. Μυρωνάκη  Βάνα και την κ. Χναράκη Κατερίνα! 

Γιορτή λήξης Σχολικής Χρονιάς 2015-16

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο